dilluns, 23 de juliol del 2018

L'isola MADRE, la tercera de les Borromees...(02)

  • La història comença aquí

La visita a la tercera illa de les anomenades Borromees, la Isola Madre, la començàvem a primera hora de la tarda amb una calor força notable.

Compensava, però, que el camí transitava a través d'un magnífic jardí romàntic d'estil anglès considerat un dels millors exemples de jardineria, i on trobarem també tota una fauna volàtil oriental, amb galls d'indi albins, faisans daurats i papagais, així com també les primeres camèlies de l'illa i segurament de tot Itàlia, i un xiprer del Caixmir (Cupressus cashmeriana) centenari o mil·lenari, que veurem davant del petit Palau Borromeo, de principis del segle XVI.
Comencem l'itinerari amb un indret una mica tenebrós... l'escala dels morts...
L'escala, en segles anteriors, havia servit per traslladar els cossos dels difunts dels habitants de l'illa, fins al petit port que hi havia al final, ja sigui per llençar els cadàvers directament a les aigües del llac, ja per embarcar-los en alguna nau que els portés a un cementiri.

Una altra versió ens diu que, com en aquesta illa hi havia un cementiri propi des de segles anteriors, potser la funció de l'escala era a la inversa i que els cossos dels difunts de les illes o poblacions properes eren portats a l'illa per sepultar-los i eren pujats per l'escala fins al cementiri (?).
 El passeig a través d'aquest magnífic jardí romàntic és molt agradable i ens permet veure una gran varietat de plantes, d'arbres i de flors, així com també la presència de les aus exòtiques que anem trobant pel camí.
Després d'uns minuts de passejada arribem a la part alta de l'illa on hi ha ubicat l'edifici del Palau Borromeo.
 i al davant mateix hi ha aquest magnífic exemplar de xiprer de Caixmir, probablement un arbre mil·lenari, que a causa d'una gran tempesta va quedar greument danyat i ara el mantenen subjecte amb cables.
Dins el palau visitem algunes de les seves dependències i les que més ens criden l'atenció són les que la família dedicava a l'entreteniment dels seus membres i també dels amics i fins i tot del servei de la casa.
Disposaven d'un joc de marionetes diverses, així com una gran teatre per les representacions, amb una ambientació certament truculenta que volia ser un infern ple de fantasmes, esquelets i feres horribles... segurament per impressionar els més petits i riure una bona estona.





















(una mostra del sumptuós menjador)
Anem cap a la sortida passant per un petit jardí i l'edifici on hi ha serveis diversos i un bar...




















I arribem finalment a la zona d'embarcament decorada de manera ben singular com podeu apreciar.
Ja de retorn amb la barca cap a Stresa d'on havíem sortir al matí, vaig fer aquesta petita filmació per gaudir de l'entorn.

* * *
Demà, tercer dia del viatge, farem un salt fins a la veïna Suïssa, visitarem Lugano, ens enfilarem dalt del Monte Sant Salvatore, i a la tarda farem un ruta muntanyosa que ens portarà fins a Ascona, al nord del llac Maggiore, al cantó suís del Ticino.
Però tot això ho veurem en la propera crònica...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin