divendres, 23 de juny del 2023

"La Baviera Romàntica" (01) - viatge a Alemania

Del 13 al 19 de juny (7 dies) hem estat instal·lats al cor de Baviera, a la ciutat de KÖNIGSBRUNN, ciutat que es troba aproximadament al mig de l'anomenada "Ruta Romàntica" que s'extén des del riu Meno (Main), a la ciutat de WÜRZBURG al nord, fins a FÜSSEN al sud, als peus dels Alps bavaresos, al llarg de 460 kms. 

És la Ruta vacacional més coneguda i preferida d'Alemania. 

Nosaltres cada dia farem un fragment de la ruta ja sigui anant en sentit nord o en sentit sud. Això ens permetrà anar descobrint tota la riquesa de la història, la cultura, els paisatges, l'agricultura, boscos, praderies, ciutats amb importants monuments, esglésies famoses per la seva història particular i el seu art rococó, i els fabulosos castells reials de Hohenschwangau, i en especial Neuschwanstein, el mundialment famós castell del rei Lluís II de Baviera. 

* *

Tot això ho aniré desgranat en successius capítols a mesura que anem fent els diferents trams diaris d'aquesta singular Ruta Romàntica "Romantische StraBe"

 * *

En arribar directament de l'aeroport ens instal·lem en aquest agradable hotel de la població de Königsbrunn que serà el nostre punt de sortida diari (els voltants de l'hotel estan en obres, malaltia que patim sovint arreu de les nostres ciutats).








 

 

 L'endemà, dimecres 14, fem la primera sortida cap a la població de SCHONGAU, municipi de la regió de l'Alta Baviera, al vessant nord dels contraforts dels Alps, prop de la riba del riu Lech -un afluent del Danubi- i de la frontera amb Austria.

Aquí fem una passejada pels seus carrers i places, i la primer impressió que ens enduem és la de veure una població neta i polida que fa molt de goig. 

L'Ajuntament
La Marienplatz, on al costat de l'església i l'ajuntament, no hi pot faltar mai una imatge de la Verge i una font.   

Totes les cases ben pintades, amb colors diferents, algunes també amb dibuixos originals, i cap pintada que embruti el conjunt. També els carrers són nets. 

també hi ha boniques decoracions

Un rellotge  de sol a la paret lateral de l'església

Ens fa una certa enveja. I aquesta serà la tònica que veurem en la majoria de pobles que anirem visitant aquests dies...!!

 * *

Tot seguit ens desplacem fins a la població veina de STEINGADEN per visitar la famosa església de peregrinació de Wieskirche (veure...) declarada Patrimoni Cultural de la Unesco el 1983.


*L'Església de Wies (Wieskirche) és una església de peregrinació en el districte de Weilheim-Schongau a l'estat federat de Baviera. És un simple edifici oval, amb un extravagant interior d'estil rococó, va ser realitzat pels germans Dominikus Zimmermann i Johann Baptist Zimmermann.

 

*Enguany 2023, es commemoren els 40 anys de la declaració com a Patrimoni  Cultural de la Unesco 

Anem a veure ara algunes boniques imatges del seu interior...

detalls del sostre


 
Uns aspectes laterals del temple,  i la figura d'un bisbe o patriarca dels quatre que hi ha a cada costat.

 

 També són notables la quantitat de decoracions, pintures que hi ha arreu

 

En sortir del temple, enlluernats per tanta bellesa d'aquest estil rococó, observem el bell paisatge del darrera amb la vista dels Alps bavaresos...
I tot seguit anem a dinar...

* * *

Després de dinar ens arribem fins a ROTTENBUCH (veure...) per conèixer l'abadia Mariä Geburt, d'estil romànic, que és l'antiga col·legiata del monestir dels canonges agustins, construïda entre 1085 i 1125; i l'actual església parroquial catòlica de la Nativitat de la Mare de Deu.

El seu interior va ser redecorat al s.XVIII, amb estil barroc pel pintor Matthaüs Günther (tal com ell mateix va deixar gravat al peu de la creu, dalt el cor)

L'antiga col·legiata dels Canonges Agustins i l'actual església parroquial catòlica romana de la Nativitat de la Mare de Déu és un edifici d'església catalogat a Rottenbuch al districte de Weilheim-Schongau  (Baviera ). És l'antiga col·legiata del monestir de Rottenbuch . La comunitat pertany a l' arxidiòcesi de Munic i Freising



El seu interior, plenament barroc, ens sorprendrà també per la seva riquesa i originalitat
primera visió general de tota la nau
un detall amb proximitat de la Nativitat central
detall del sostre 
l'orgue al fons de la nau
La tribuna del púlpit super espectacular
Autoretrat del pintor amb la seva pròpia signatura i data 1742
bonica imatge de la Mare de Déu
el cor superior és una autèntica explosió del barroc..!!

En sortir de la frescor del temple, la forta calor fa que ens refugiem a l'ombra d'aquest magnífic arbre
 
Amb aquesta darrera visita acabem el tram de la Ruta romàntica del primer dia.

 * * *

Demà el primer objectiu serà conèixer la ciutat bavaresa d'AUGSBURG

> la crònica continuarà aquí (02).

 

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin