dilluns, 26 de juny del 2023

"La Baviera Romàntica" (03) - els fantasiosos castells de Ludwig II ...

  > la crònica comença aquí...

Avui, divendres 16, ens dirigim cap al sud, al peu dels Alps bavaresos, amb l'objectiu de visitar el castell de NEUSCHWANSTEIN, fet construir a petició de Ludwig II, entre el 1868 i 1892, i dissenyat per l'arquitecte Cristian Jank, segons els desitjos del sobirà bavarès que s'inspirà en les òperes Lohengrin i Tannhaüer de Richard Wagner. 

Per accedir al castell es fa per mitjà d'uns vehicles especials per salvar el fort pendent, i encara a més, un bon tros a peu fins arribar a les portes de la fortalesa. 

Abans però, trobes un tema insòlit... Hi ha l'accés regulat a un pont penjat que està ple de gent fent fotos del castell. Es un pont que et permet veure el castell en primer pla i fer-ne la foto típica pel record...(això si, sense estalviar-te alguns cops de colze dels que volen tenir la millors posició...!!) 

el típic "selfie" pel record
A mesura que anem pujant,
pel camí podem veure ja un bonic panorama, i a la dreta el segon castell que visitarem a la tarda.

anem arribant...

Un cop ets allà dalt has d'esperar el teu torn puntualment, al minut precís que et marca el teu tiquet d'entrada, en el nostre cas fou el Tour 457, a les 12:45h. Si no hi ets a l'hora en punt davant del torniquet d'entrada, perds el teu torn. I la "fortuna" ens va regalar un inoportú i fort aiguat just en els minuts anteriors a l'espera per entrar...

Un cop dins, amb una audio-guia individual que et donen, has de seguir un únic circuit que et porta sala per sala fins al final del recorregut. Únic lloc on pots sortir a un balcó exterior per gaudir d'una magnífica vista dels Alps i el seu entorn. Evidentment ho vam aprofitar per fer algunes fotos, ja que a l'interior del castell està totalment prohibit "NO Photo".

My selfie des d'aquest balcó

L'últim detall de la façana des del camí de baixada 

Per si voleu una mica més d'informació: (veieu aquí) 

* * *

De retorn al poble, anem a dinar, i tot just després agafarem un cotxe de cavalls que ens pujarà fins a les portes del segon castell Schloss HOHENSCHWANGAU, que visitarem aquesta tarda.

el xofer cobrant...
el vehicle de cavalls

som a la porta del castell
un bonic jardí amb font
des d'aquest castell es veu l'altre
Fou en aquest castell d'estil neogòtic, on Lluís II de Baviera va passar la seva infantesa i on inicià el seu tarannà romàntic. També des d'aquí, i amb un llarga vistes, podia seguir l'evolució de la construcció de l'altre castell que es veia al davant...!!

* *

També aquí l'accés era regulat pel mateix sistema: teníem el Tour 198, a les 16:10h. en punt. En aquest, però, l'audio es feia mitjançant un altaveu inalàmbric via Bluetooth. També aquí, prohibició de "NO Photo".

* * *

Acabem així aquesta tercera etapa de la nostra ruta romàntica.

Demà dissabte visitarem un parell de ciutats més i un altre castell..., però tot això, com és habitual, ho veurem en el proper 4rt. capítol d'aquesta crònica

 

> la crònica continuarà aquí (04).

 



 

 

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin