dimarts, 16 de desembre del 2008

La ruta del vi – La Rioja (01)

(La sèrie comença aquí...)

La nostra residència i base d’operacions durant aquests quatre dies va ser a la localitat d’Alfaro, a la Baja Rioja, just al límit de la comunitat Foral de Navarra.

L’objectiu del primer dia era anar a conèixer les localitats on es concentren la major part de les principals bodegues del país. Fer, en definitiva, l’anomenada ruta del vi. Prenem l’autopista de peatge i després d’una bona kilometrada, tot contemplant les extenses i magnífiques plantacions de vinyes, i passant de llarg de la ciutat de Logroño, capital de la comarca, ens arribem fins a Haro, a la part més extrema de la província, la Rioja Alavesa. Travessem, doncs, tota la comarca d’est a oest.

Haro, considerada la capital del vi a la Rioja, té un nucli antic força interessant que és el que anem a visitar. Des de la plaça de l’Ajuntament on també hi ha el Palau de los Paternina,

ens traslladem fins a la Parròquia de Santo Tomàs, que fou declarada Monument Nacional el 3 de juny de 1931, i posteriorment Monument Històric Artístic el 14 d’abril de 1944. És una construcció d’estil gòtic florit o neogòtic, i consta de tres naus de la mateixa alçada.
Cal destacar la portalada d’entrada que dóna al migdia i és més antiga que la resta de l’edificació. És d’estil plateresc espanyol, realitzada a mode de retaule per Felipe de Biguerny “El Borgoñon”, l’any 1516.

Dins l’església destaquen el retaule major d’estil barroc, construït al 1730 sota la direcció de Fray Pedro Martínez.

També té un gran interès l’orgue, començat a construir el 1642 i després d’algunes modificacions quedà configurat tal com el veiem ara el 1797. Va ser restaurat recentment l’any 2003.










Després d’aquesta interessant visita ens traslladem fins a la Basílica de Nuestra Sra. de la Vega, la patrona de la ciutat. L’edifici que veiem actualment és d’estil barroc, de tres naus, cobert amb volta d’aresta sobre arcs de mig punt i pilars cruciformes. Es va començar a construir el 1703.

A l’interior destaca el retaule de l’altar major d’estil barroc amb la imatge de la Virgen de la Vega, gòtica del segle XIV.

Sortint d’aquesta visita ens encaminem cap a Briones, una de les localitats més boniques de la Rioja, on es concentren un bon nombre de bodegues de la comarca.

* * *

➢ la història continua aquí… (02)

1 comentari:

Anònim ha dit...

El bròquil 1 pot informar que del 9 al 14 de desembre ha estat amb Mundo Senior a les terres de Soria.

Destacable: un fred que t'hi ...., una nevada de pel.licula (de Sibèria)i una província que només té 100.000 habitants i que semblen oblidats de la seva capçalera autonòmica de Valladolid.

Ens vam fer un tip de jugar al Rummikub. Sortosament el Barça va guanyar (no al Numància),al Madrid.

Malgrat tot, no ens podem queixar, ja que sempre és bó conèixer pobles i racons interessants i també fer noves amistats de viatge.

Bròquil 1

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin