dimecres, 8 d’agost del 2012

RÚSSIA: Religiositat extrema vs. extrema corrupció... (00)


Acabem d'arribar d'una estada de 10 dies a Rússia.

Com cada estiu hem anat amb el grup d'amics i coneguts amb els que fa uns quants anys que viatgem.

Ha estat una experiència molt interessant i molt instructiva.
Les dues guies que ens han acompanyat durant el viatge, la Tatiana (a Moscou) i la Maria (a Sant Petersburg), ens han ajudat molt a comprendre la situació actual del país.

Hem estat quatre dies a Moscou i quatre dies més a Sant Petesburg, i durant tres dies més hem voltat per l'anomenada ruta Imperial de l'Anell d'or, on hi ha les ciutats medievals.
Un circuit d'uns 400 kms. aprox. al nord-est de Moscú.

Comprèn les localitats de Sergiev Posad, Rostov, Jaroslav, Kostroma, Suzdal, i Vladimir.
Una sèrie de ciutats, pobles e indrets d'un gran interès artístic i també religiós. Com podrem anar comprovant al llarg de la crònica que aniré confeccionant més endavant.

El títol inicial d'aquesta entrada (o Post) necessita una mica d'explicació. Hem viscut moltes vivències religioses visitant les nombroses esglésies ortodoxes i monestirs en els quals s'estava celebrant el culte religiós, la litúrgia ortodoxa, realment rica en simbolismes i amb uns cants preciosos, i hem pogut observar amb respecte i silenci la fe manifesta del poble rus i la veneració vers les seves icones...

Però al mateix temps, i gràcies a les clares explicacions de les dues guies, hem pogut conèixer de primera mà la part fosca de la societat actual que continúa amb les corrupteles i soborns heretats del comunisme, i observar les diferències econòmiques notables entre l'ostentació dels nous rics i la pobresa del poble humil que lluita per sobreviure amb el mínim i venent tot allò que poden...

 



Moscou és una ciutat bonica, amb edificis ben restaurats i esplèndids, alguns imponents e impactants, com la mateixa Plaça Roja, mundialment famosa, amb el Kremlim omnipresent, o la espectacular catedral de Sant Basili, que veiem a dalt amb la primera foto nocturna.

Magnífica també una de les torres principals del Kremlim, la dedicada al Salvador, el meu patró, porta d'entrada al conjunt monumental, i amb un gran rellotge que dona l'hora oficial de la ciutat.


I igualment la ciutat de Sant Petersburg és una ciutat meravellosa amb els seus carrers plens d'edificis preciosos, el seus monuments i grans palaus, els seus canals i museus, i en especial el famosíssim Ermitage.


Amb les seves inombrables i precioses obres d'art...
 O també el més espectacular palau de Pere I, el de Peterhof (Petrodvorec), amb les seves estàtues daurades i les seves fonts i cascades d'aigua que enlluernen a tothom.

 Han estat dies de veure tantes i tantes meravelles que ara hem d'assimilar-les, i aprofitant el gairebé miler de fotos que entre tots dos hem fet, anar repassant tant bella experiència i anar relatant i documentant tot allò que poguem i tant bé com poguem, per tal de deixar una bona crònica per a tots els amics, familiars, companys de viatge i altres blocaires que ens segueixen habitualment.


* * *
  • La crònica detallada del viatge per capítols comença aquí...(01)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Estem esperant les cróniques amb molt d´interés, Salvador Sorrosal.
Un saludo de
SALTUR

marisa ha dit...

Hola, sóc la Marisa, amiga de la M.Teresa Manso. Ja t'he seguit en altres viatges que heu fet plegats i espero aquestes cròniques amb il·lusió.

Pakiba ha dit...

Jo vaig seri ja fa uns cuans anys i vaig quedá tan impresionada i maravillada del país que tinc ganes de tornarí.

M. Antònia ha dit...

Molt ben documentat. Et felicito. He vingut des del blog de la Marta

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin