dissabte, 30 de juliol de 2016

NOVA YORK, la Llibertat i vista aèria.... (04) / (M-S.05)


Desperta el nostre tercer dia, 10 de maig, a la ciutat de Nova York, ple d'espectatives i projectes.

Aquest matí passejarem per la zona financera del Down Town tot fent un recorregut pels barris de Greenwich Village, Battery Park, i la punta de Manhattan, des d'on ens embarcarem per anar fins a l'illa on hi ha la famosa Estàtua de la Llibertat.
Camí de la zona del Battery Park, tenim una primera visió del nou gratacels 4WTC o torre de la pau...

Hem de córrer una mica perquè l'embarcador ja sembla un aeroport i s'han de passar controls de seguretat tot fent cues entremig dels centenars d'escolars que ens rodegen amb el seu esverament i la seva cridòria.Comencem la navegació enmig de l'espectació de tots els nois. Al davant tenim les torres del costat de New Jersey.
 A mesura que ens allunyem de l'embarcador a Battery Park, anem apreciant la imatge de Manhattan...
Mentre naveguem, aprofito per a fer una mica de pel·lícula...

* *
I un cop arribats, hem de maldar entre la munió de turistes per poder fer-nos la foto "històrica" amb la que poguem dir que "un cop a la vida" hem estat al peu de l'estàtua de la Llibertat..!!


Val a dir que des d'aquest indret, en aquesta petita illa, la cosa més interessant és potser la panoràmica que se'ns ofereix de Manhattan en tota la seva longitud.

Ens hem esplaiat una mica intentant fer unes fotos el més boniques possible per tal que serveixin de record d'un indret del que, amb molta probabilitat, no podrem tornar mai més...
Abans de marxar de Liberty Island, aprofito altre cop per a fer un petit vídeo de tot l'entorn que ens envolta, al peu de l'estàtua.

* *
Emprenem tot seguit el camí de retorn

 amb el mateix vaixell que en qüestió d'uns 20 minuts ens deixarà altre cop a port, per anar tot seguit a viure una de les experiències més emocionants d'aquest viatge. Un vol en helicòpter per damunt de Manhattan...

L'anomenat Wall Street Heliport, està allà mateix, a prop d'on hem desembarcat, i tot seguit ens posen en quarentena equipats amb armilles salvavides, i compactats per pesos i estatures, per situar-nos adequadament en cada un dels petits helicòpters que contínuament aterren i s'enlairen per passejar els turistes com nosaltres... Es un negoci rodó...

Sortim a pista amb totes les precaucions del món perquè allò sembla una petita guerra d'aparells sobrevolant damunt els nostres caps...
Aquest serà el nostre aparell amb el que volarem d'aquí uns pocs minuts...

tot seguit ens enlairem i anem directes fins a sobrevolar l'estàtua de la Llibertat
Vaig intentar fer pel·lícula durant el vol i, malgrat les dificultats objectives amb les que em vaig trobar, de l'estretor de la cabina, de les finestres petites i dividides per un muntant, i de la brutícia dels vidres (que pel preu que fan pagar, almenys podrien netejar-los una mica),
penso que és un document interessant ja que ens dóna una visió completa de tota la zona central de Nova York, perquè partint de la punta extrema del DownTown, anem pujant fins a l'alçada de mig Central Park, veient el MidTown, sorprenentment sense gaires edificis alts, i arribant fins al UpTown, on els edificis tornen a enlairar-se espectacularment.L'helicòpter arribats aquí fa mitja volta i baixa per damunt del riu Hudson tot veient els edificis també imponents del costat de New Jersey.


Un cop aterrats, s'imposa altre cop la prudència i les precaucions, i ens fan circular per entremig d'unes franges grogues que representen la zona de seguretat.


Ja fora del perill, m'entretinc encara a filmar la darrera maniobra d'aterratge perfecte d'un d'aquests petits aparells.


* * *
Ha estat, en definitiva una experiència maca, això sí, un xic massa cara, però... si ja ets a New York... no vindrà d'aquí, oi?.

Tot seguir anem a dinar a un restaurant italià proper, 
el Fino Ristorante Wall Street

Després de dinar ens traslladem a l'hotel per descansar una mica després de tantes emocions

(vista desde la nostra habitació)

A mitja tarda ens concentrem tot el grup per anar al teatre.
Estem a tocar de la zona teatral més densa del famós Broadway,
i ens disposem a gaudir d'un bonic musical. Anem a veure The Lion King (el Rei Lleó). 
Amb una coreografia i una posada en escena realment espectacular. Ens va agradar molt i molt, amb tota la raó fa més de 15 anys que es ve representant aquí mateix.

En acabar, anem a sopar allà mateix, ben a prop de Times Square, 
al restaurant Virgil's Real BBQ.

* * *
I així acaba el tercer dia de la nostra estada en aquesta populosa i caòtica ciutat que no dorm mai...


Cap comentari:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin