dilluns, 18 de setembre de 2017

Coneixem la mítica ruta dels buscadors d'or, a través de la regió Cariboo-Chilcotin-Coast ... (09)

Diumenge 20 d'agost

Ahir al matí vam sortir del peu del Mount Robson, a tocar de la cadena muntanyosa dels Cariboo Mountains, allà on acabava la famosa y mítica ruta dels cercadors d'or anomenada Cariboo-Chilcotin-Coast, per dirigir-nos fins a la costa del Pacífic.

La ruta començava a la mateixa costa, a Vancouver i s'estenia per tota la Columbia Britànica fins arribar a la localitat de Prince George, la població més gran del nord de la BC.

Nosaltres no recorrerem tota la ruta, evidentment, però si que farem una petita part i podrem copsar l'ambient d'aquella època.

En els primers quilòmetres ja comencem a veure terra cremada...

Fem un petit descans o parada tècnica a prop de Savona, 


 i des d'aquí ja podrem admirar l'immens llac de Kamloops, en un paisatge totalment diferent dels que hem estat veient aquests darrers dies.
 Pel panel informatiu veiem que la zona s'anomena la Gold Country, imaginem
que deu ser pel color torrat tant notable de la vegetació que podem observar...
A continuació seguim la ruta camí de Cache Creek, a uns 40 kms. de Savona, i continuem veient més terra cremada pels incendis del passat mes de juliol

A prop de Cache Creek, visitarem un ranxo, el Hat Creek Ranch, un autèntic vestigi western de l'època de la febre de l'or. Allà ens trobarem un ambient que ens farà remuntar en el temps fins al segle XIX.


Aquest ranxo era un lloc clau per proveir tots els cercadors d'or abans dels seus terribles viatges cap al nord, a través d'una regió totalment salvatge i d'una naturalesa extraordinària...
(ho veurem en els dos videos que adjunto més endavant)
* *
"El vast paisatge de la ruta del Cariboo-Chilcotin-Coast, s'estén des de la naturalesa de la costa del Pacífic fins a les muntanyes de la serralada dels Cariboo. Entre els boscos, els llacs amagats, les crescudes dels rius, les planes daurades, i el Parc Provincial de Tweedsmuir, el més gran de BC. 
Aquesta és una regió amb un passat ric en l'esperit d'aventura, un terreny descobert per empresaris i entusiastes, artistes i exploradors a l'aire lliure".

* *
Quan arribem al ranxo Hat Creek, personatges vestits d'època, durant el transcurs de la visita, ens aniran explicant com transcorria la seva estada en aquest lloc i els costums que tenien. Ho feu una noia joveneta, abillada per a l'ocasió
que a voltes va establir uns diàlegs força divertits amb el nostre guia, en Jean-Clement, que podeu veure reproduïts aquí i que a estones ens va fer riure de valent... (és un video a YouTube, que podeu obrir clicant l'enllaç adjunt)
https://youtu.be/dSt9vXqDNG8

També ens faran reviure el que sentien aquells homes quan arribaven a aquest indret en busca de fortuna, i podien llegir aquesta informació:

"Has tingut la febre de l'or? Estàs a punt d'emprendre un viatge pel camí de la Ruta de l'Or que va ser recorregut pels buscadors d'or des de finals de la dècada de 1850, per tots aquells homes i dones que tenien aquesta "febre de l'or", amb l'esperança de trobar realment l'or. Tots van viatjar al aleshores gran desert desconegut de la Columbia Britànica a causa principalment de les històries que havien sentit sobre "l'or senzill". Tot i que només un grapat van aconseguir de fer-se rics en trobar el metall preciós, però molts d'aquests primers pioners van ajudar a construir carreteres, ferrocarrils i ponts, i establir així les grans ramaderies i empreses de la fusta a la primera història de la Columbia Britànica".

I també com segurament es podien distreure d'altres maneres, 
escoltant la música popular de la zona,
... o bevent i jugant al bar o al Saloon


La nostra guia ens portà també a conèixer l'interior de l'edifici i algunes de les dependències per veure com vivien o descansaven els cercadors d'or, en els pocs dies d'estada al ranxo.També, per a fer-ho encara més real, però també més turístic, ens passejaran amb una autèntica diligència de l'època... (concessions a les que difícilment pots renunciar en un context com aquell).I veurem una reproducció dels campaments on feien estada i treballaven durant els dies que eren a la zona
* *
---------------------------------------------------------------------------------------
Fem ara un tastet perquè també vosaltres pugueu gaudir de tot el que aquells homes podien trobar en aquesta fantàstica regió de la BC.   
https://youtu.be/gjfUkxqDDNw

I encara, finalment, un altre tastet d'aquesta espectacular regió:
https://youtu.be/0GnVRuvlsPo
--------------------------------------------------------------------------------------

Marxem, un cop ben dinats al mateix ranxo Hat Creek, i la nostra ruta agafarà la Higway 99, camí de Lillooet, i passarem per zones totalment cremades pels incendis del mes de juliol, on encara ara, sorprenentment, a mitjans d'agost encara fumegen, i amb flames a les soques dels arbres, i alguns bombers remullant la zona, com podeu veure aquí mateix...
Seguirem passant per llocs pintorescos on podrem veure l'important congost obert pel curs del riu Fraser...
 
Ens aturarem, com dèiem, a la localitat de Lillooet, punt històric de sortida de la ruta cap a la recerca de l'or  
(vegeu l'esquema de la ruta que he penjat al començament).
(pintura indígena)

Va ser cap a l'any 1862 quan es va trobar el primer or al riu Williams i al Fraser, i a partir d'aquell moment es va desencadenar la febre que va atreure a milers de cercadors i d'altres persones a la recerca de noves oportunitats.

* * *
La propera i última parada del dia serà a la població de Whistler, considerat com el millor lloc per a practicar esports de muntanya, i segurament també acull la major estació d'esquí d'Amèrica del nord. 
Està ubicada en l'espectacular serralada de la costa, les Coast Mountains,
a tan sols 120 kms. al nord de Vancouver.
 (camí de Whistler)
(les Coast Mountains)
Whistler compta amb gran nombre de residències, hotels, i botigues amb articles de muntanya i d'esquí, i també d'artesania indígena. Fou també la seu de la major part dels Jocs Olímpics d'hivern del 2010.
(l'estació d'esquí)

Finalment, havent sopat, anirem a dormir a la propera localitat de SQUAMISH, per enfocar demà al matí el camí cap a la costa de l'Oceà Pacífic ...

 * *
Això serà tema de la propera crònica, en la que farem el salt del continent a l'illa de Vancouver (10)

Cap comentari:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin